Bilder från Vilhelmina

Fortfarande seg i skallen efter tisdagens framträdande i Vilhelmina – inte så mycket på grund av berättandet som var avklarat på 40 minuter, utan transporten dit och hem. Vilhelmina ligger onödigt långt borta för en man som bor vid kusten eller som Linda i Burträsk. Först tåg till Lycksele, en fika för att fortsätta till Vilhelmina, men så körde vi fel och hamnade i Åsele vilket innebar en rejäl omväg till den plats där vi skulle uppträda. Sedan var det spårigt och småhalt på långa sträckor av vägen, men Linda körde lugnt och klokt, så jag kände mig trygg.

Vi kom fram i tid – och det blev fullsatt på biblioteket. Vi körde vår föreställning – och vi har nog aldrig varit så bra som denna gång. Nu kan vi våra berättelser så bra utantill, att vi vågar ”brodera”, göra små utvik i texten och kommunicera med publiken på ett helt annat sätt. Nu finns pauseringarna där, kropparna berättar via gester i det tysta – och vi har båda lagt till dagsaktuella händelser och plockat in personer som var betydelsefulla vid den tid då våra berättelser utspelar sig, från tidigt 1900-tal till i mitten av 1970-talet. Misstänker att jag och Linda Marklund på sikt kommer att jobba ihop en hel del – för det lider ju ingen brist på berättelser. För någon av oss. Nu fattas bara att vi får börja uppträda på större scener.

Sedan vände vi hemåt. Båda stannade övernattade i Lycksele – för att tidigt nästa morgon ta oss hem över. Jag med tåg, Linda med bilen.

Nästa framträdande: Torsdagen den 11 februari, 18.30, kan ni se vår föreställning i Holmsunds bibliotek – kom och lyssna för tusan! I så fall är ni hjärtligt välkomna!

Bilder från Vilhelmina:

20160202_184329 20160203_061431

 

20160202_192633 20160202_184345

 

 

folkets_hus_vilhelmina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.