Lyckad föreställning

Gårdagens föreställning i Holmsunds bibliotek blev riktigt lyckad. 40-50 i publiken och en hel del kända ansikten: doktor LG Sjöström, min gamle vän, Gösta Nilsson, mannen med nio liv, Ritu Andersson journalistkollega, Monika Blomkvist, kvinnan som jag bara talat med på facebook. Siv, en annan Fb-vän med samma efternamn som jag har. Dock icke släkt. Har säkert glömt någon. Sedan hade jag ju mina kvinnor på plats, Lena Sjöström och dottern Hanna. De såg föreställningen för första gången – och de gav oss i stort ett bra betyg. ”Bland ved, rabarbersaft och andra passioner” har verkligen blivit min och Linda Marklunds grej – och berättelserna utvecklas gång från gång och vi får ständigt nya infallsvinklar. Nackdelen är att föreställningen tenderar att bli längre och längre. Nu är det dock en paus till nästa föreställning. Den i Bodbysund (Burträsk) den 18 mars. Sedan väntar Skellefteå berättarfestival i april.

PhotoGrid_1455251399744
Från föreställningen i Holmsund.

Jag var helt slut i huvudet efter föreställningen. Det susade friskt mellan öronen. Trots att jag var utmattad, kunde jag inte somna. Inte förrän jag la mig på den smala skinnsoffan och började se en riktigt usel film, tog min hjärna beslutet om att släcka för natten. Tänker på LInda och Hennes gubbe Ulf, som om kvällen skulle köra hem till Burträsk, i snöfallet, snömodden, halkan – i Lindas lilla ”Musse PIgg-bil”. De var väl inte hemma förrän vid midnatt.

För övrigt ska jag idag ta det lugnt. Riktigt lugnt. Jo, en sak till: vi har slut på rabarbersaft som vi använder i föreställningen, så om någon har en flaska över så kan vi köpa den av er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.