Kalas hos en präst

En ljuvlig helg. Om ni kunde se mig, så skulle ni också kunna se stjärnor och planeter cirkulera kring mitt flintskalliga huvud. Jag har inte gjort många knop, trots att jag befinner mig mitt inne i en skrivarperiod. Först nyss, i afton, har jag skrivit en sida om en av Rulle Stenlunds märkliga kvinnoaffärer. God mat, samkväm, mys i soffan, långa samtal, somliga tramsiga, somliga som stimulerat min intellektuella spänst. Gillar skarpt samtalen med Lena. Hon hajar min sjuka humor och kontrar med sin (minst lika sjuka, dock lite torrare humor), kommenterar mina frågeställningar utan att döma, tvingar mig att erkänna mina fel, är nyfiken på mina tankar.

20160214_065250
Lena och halva Kent

Torsdagens berättarföreställning i Holmsund gick bra. Vår sjätte. Fem kvar under våren, de flesta i trakten av Skellefteå. Inte en enda i Umeå! Dessutom närmar sig släppfesten för min självbiografi ”Spring Kent, Spring!” Den känns pirrig. Når jag fram till mina läsare? Och vad säger de?

I lördags drog vi iväg mot Östra Spöland för att fira Mattias Hjalmarsson som fyllt 50 år. Gösta körde sin lilla bil, kom på tvären länge en smal väg, fastnade med framhjulen och fick motorstopp. Batteriet var helt dött. Och inte visste vi var Mattias bodde. En snäll man gav liv till bilen via sina startkablar och vi tog fram till den röda Västerbottensgård där födelsedagsbarnet bodde. Massor med gratulanter. Han är omtyckt, den gode Mattias, prästen, fotografen, tänkaren. Tårta, kakor, bullar. Många bekanta ansikten. Jag har känt Mattias sedan hösten 2010 och fattade tycke för honom direkt. Vi pratade om Gud på det sätt som tilltalade mig, inte så mycket ur ett teoretiskt, teologiskt plan, utan mer ur ett andligt. Utan andlighet så torkar vi människor ut; för utan magin, mysterierna som slutar vi fantisera, hoppas och tro.

20160214_064358 20160213_185018 PhotoGrid_1455388280217
 Bilder från Mattias Hjalmarssons 50-års kalas.

Min dator håller på att ”gnälla” ihjäl sig. Ett envetet surr. Öppnat den, tagit bort damm från fläkte, men utan resultat. Strömaggregatet? Nån som vet?

För övrigt så närmar sig min semester från Vasaplan. Läser slutkorret på tisdag, godkänner det som ansvarig utgivare och ta sedan ”tjänstledigt”.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>