När klockan stannade

Det blev stressigt i går eftermiddag – trots att jag haft det lugnt och stilla under hela dagen. Skrev, pulade på med min webb, duschade, åt lunch. Middag skulle jag ju få i samband med mötet vid halv fem. Klockan var ju bara några minuter över tre – och det visade min klocka gång på gång när jag kikade ner på min vänstra handled. Några minuter över tre – om och om igen. Ingen logisk analys, bara ett tyst konstaterande. Ända tills ena ögat föll ner på datorns klocka, den lilla digitala: 16.32.

klockan

Stress, stress, hjärtklappning, ringa taxi, ringa mötesordförande. Jag är ju en sådan människa som aldrig kommer försent till ett avtalat möte, snarare är jag den typen som kommer en halvtimme för tidigt. Är nog lite av en kontrollmänniska, dessutom avskyr jag överraskningar. Nåväl, var på plats ganska precis en halvtimme efter utsatt tid och då hade de precis börjat ta för sig av maten. Vad jag förstod var det fler som kommit sent. Men det tog en stund att komma ifatt den tid jag förlorat – för så är det med mig och tiden, jag vill ligga före den, inte efter. Ett mentalt tillstånd förmodligen, då tiden egentligen är ingenting. För kan klockan egentligen någonsin vara 16.30? Direkt den eventuellt är det, så är den ju något annat.

riktning

Livet håller på att ta en ny riktning och jag funderar hur jag ska göra. Måste göra ett val och för att det ska bli rätt, måste jag denna gång tänka efter mycket noga, inte låta den impulsiva sidan styra mig i någon riktning. Samtidigt måste jag vara modig, utan att för den skull riskera för mycket. Jag fyller faktiskt 58 år i höst, även om jag har svårt att förstå det. Jag har blivit märkt av det liv jag levt och klarar inte lika mycket som för tjugo år sedan. Samtidigt som jag brukar växa av utmaningar. Gillar ju utmaningar – men har jag mod till det?

Har tänkt ta cykeln och trampa iväg till Tegs VC och lämna lite prover. Det verkar grått därute, men inget regn. Ännu.

För övrigt är det snart sommar. Förmodligen blir det en sväng till Stockholm, i övrigt hoppas jag på sol och värme.

 

En kommentar

  1. inger

    Det är lite klurigt det där modet..för när man som bäst behöver.. kan det banga ur ..hoppas du hittar åt det ..NÄR du behöver det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.