Sommarplaner

Det finns ingen större romantik i att som fattig kulturarbetare driva en enskild firma, men en sån måste man ha för att få betalt av arrangörerna. Istället för att skriva på min roman har jag suttit i dagarna två med debet och kredit, moms in och moms ut, skatter hit och skatter dit, verifikationsnummer och utdrag från mina bankkonton. Till slut saltade och pepprade jag ”Kontoplan BAS 2016” som Skattemyndigheten publicerat – 48 sidor strävt papper (avdragsgillt?) med en miljon olika kontonummer, och till slut åt jag helt sonika upp hela skiten. En protestaktion? Nä, jag blev bara tvärförbannad och jävligt less. (Kan man dra av rehabiliteringskostnaderna efter en akut magoperation?)

Stockholm

Nu är det bara tre veckor kvar innan jag och Lena åker ner till Stockholm. Den 12:e juli 11.00 bär det av. Visserligen har jag aldrig gillat att flyga – men det är som med buss- och tågåkandet, det handlar mest om en obehaglig känsla av att vara instängd och förmodligen om kontrollförlust. Vi ska vara en en hel vecka i storstan, åka en sväng till Uppsala och avslutningsvis ett besök i Uffes stuga i Källsmoran, tror jag att det heter. Vad göra i Stockholm? Ja, inga stora planer. Mest försöka vara, att vara närvarande och rå om varandra.

Snart midsommar. Inga storslagna planer. Polarna verkar vara bortresta. Picknick i det gröna, om vädret tillåter det.

För övrigt är jag less på allt fotbollsspelandet. Glöden har falnat. Möjligt om Sverige kan spöa Belgien (vilket är en utopi) och gå vidare till slutspelet, så kan spänningen börja pirra igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.