Färgblind bärplockare

Svart kaffe och en prilla under läppen. Vaknar till liv. Tankarna rör sig allt snabbare, efter att de i en dryg timme simmat omkring i sirap. Fint väder därute, men vädermannen i TV påstår att regnet är på väg norrut. Än så länge har det ännu inte blivit någon svampjakt, ej heller någon bärplockning. Fast det vore härligt att få komma ut i skogen. Skulle nog nöja mig med att sitta på en stubbe och dricka kaffe.

svamp

Som färgblind är jag ingen storplockare av hallon och lingon, då det röda smälter ihop med det gröna. Men ifall någon leder mig fram till en hallonbuske, brukar jag kunna upptäcka bären. När jag tänker efter, så har jag verkligen en hjärna som inte fungerar som för genomsnittet av befolkningen. Jo, jag har nog alltid sett och tolkat världen på ett annat sätt. Men det betyder ju inte att det behöver vara på ett sämre sätt. Dock annorlunda.

Undrar om inte människans kamp för tillvaron alltid (eller ofta) gynnat fundamentalister av alla de slag. De med en fyrkantig, svart-vit, färdig världsbild. En värld där allt redan är fixat och klart, där man kan leva efter ett regelverk som aldrig får ifrågasättas och där de som protesterar mot dessa sanningar gallras bort, snabbt och effektivt. Det är de stelbenta, de välkammade och fantasilösa som styr och ställer, medan de som ser lösningarna och som genomskådat lögnerna tvingas kura i skuggorna.

För övrigt har jag städat och handlat hem mat. Funderar på att gå på bio i helgen, det var ett tag sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.