Ny föreställning

Dags för hemresa. Lämnar AIK-land för att åka söderut mot Umeå. I lördags åkte vi till Mora som ligger ett stenkast från Burträsk, för att träffa Linda Marklund och att planera höstens nya berättarföreställning. Det kommer att bli en mer politisk föreställning då vi tar upp utanförskapet i olika former. Det blir ett svep från tidigt 1900-tal och in i våra dagar, allt berättat med humor och största allvar.

KentLindaRfors

Utåt sett kan dessa människor, de som är nalta eljest, ses som lustigkurrar som man skrattar åt men som samtidigt blir utsatta för förtryck, fördomar och hat. Vi lever i en tid då det återigen blivit inne att se ner på de som är annorlunda. Vi som är eller varit annorlunda vet hur lätt det är att ge sig själv skulden för att man hamnat utanför ”fållan”, gemenskapen. Vi lär oss att skämmas och tycka illa om oss själva – det är ju ändå ”mitt” fel att jag blivit den jag blivit.

”Jävlig snygg jacka”, sa den pratglade mannen när vi var på väg ner till parkeringen inunder kommunhuset i Skellefteå. Sedan fick jag ett kort referat från gårdagens match när AIK tvålat dit Luleå. För att förtydliga detta med jackan, så är den inte särskilt snygg och inte heller speciell. Däremot har jag lyckats klistra fast ett AIK emblem på vänsterärmen. När jag köpte jackan satt där en annan logga: Björklöven, vilket gjorde att jag omöjligt kunde åka till Skellefteå. Det kunde ha inneburit fara för livet. När jag återvänder till Umeå klistrar jag dit en ny logga: Lycksele boulesällskap. Det kallas anpassning.

Dags att packa. Åker med ettbussen.

För övrigt finns det ögonblick som brinner.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.