Mot Lycksele

Uppe i ottan för att packa och inom kort bege mig till uthyrningsfirman och sedan ratta en liten hyrbil de tolv milen till Lycksele. Jag ska framträda i Lycksele under den pågående Strokedagen. Temat för föreläsningen är ”Jag är människa”, ett filosofiskt resonemang om vad som kan ske med oss när en stroke slår till. Jag kommer även att belysa sambandet mellan kroniska psyksjukdomar och stroke. Efter det åker jag hem till morsan och äter middag.

En plusgrad här på Pig Hill och grått på himlen. Risk för snöfall i inlandet. Nog är det väl ändå en riktigt seg vår; den vill liksom inte ta fart. Även om vädret i lördags var riktigt underbart, då jag och L satt i gräset nere vid Väven, ett stenkast från Umeälven och njöt av solen. Längtar efter värmen – så att man får börja sola de kritvita benen.

Hockey-VM. Sverige med ett lag bestående av uteslutande NHL-proffs, förutom en SHL-spelare, och ändå åker de mest omkring och passar fel och missar kortsidan när de skjuter. Nä, in med Honken, Uffe Sterner, Foppa och Hardy Nilsson så att det blir någon ordning på spelet.

För övrigt ämnar jag att denna dag bära en ljusblå skjorta. I brist på annat.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.