Skyltar och grillning

Solen värmde lite mitt på dagen då jag flanerade längs strandpromenaden. Där var mängder med människor som sökt sig ut för att uppleva något som påminde om våren, efter veckor av istid, snö och hagel. Blev stoppad av ett par som ville tacka mig för de böcker jag skrivit. ”Dom är skitbra!” sa mannen. Förbryllad, glad gick jag i lugn takt i dryga 45 minuter, i hopp om att få lite kondis, bränna några kalorier och via solen få i mig att det ljus som gör att min kropp börjar producera D-vitamin.

Kom till en konstig skyltning – och smårolig.

skylt2017

Ny skyltning nere vid strandpromenaden. Jag har några förslag på andra skyltar för att underlätta för alla vilsna flanörer: Bortöver, hittna, dittna. Tycker även att kommunen ska märka ut alla vitterstråk.

grill2017

Igår kväll strålade jag samman med några av mina kompisar. Platsen var hemma hos Karlsson, som dagen till ära bar sina nyinköpta arbetsbyxor. Ute på innergården fanns en jättelik grill och det krävdes två stora påsar med kol för att få tillräcklig höjd mellan glöden och gallret. Tre kilo fläskkött till fem personer. Omänskligt mycket. Men vansinnigt gott. Om vi satt ute och åt? Nix. Det var väl inte mer än sju-åtta grader på kvällssidan. Det var en trevlig stund och jag fick skratta en hel del, sådant som sätter fart på det limbiska systemet och får glädje att flöda ut i kroppen.

Sverige mot Kanada i hockeyfinal. Kan gå precis hur som helst.

I eftermiddag ska jag bjuda min dotter Hanna på middag. Inte nog med att hon tagit körkortet, hon har även skaffat sig ett extraknäck på kafé Mekka. Hon blivit stor nu, lilljäntan min.

För övrigt tar jag en dag i sänder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.