Kreativt kaos

Nu har väl våren ändå kommit. Hur skulle jag annars kunnat sitta på balkongen, endast iklädd ett par kortkalsonger och läsa John Williams roman ”Butcher´s crossing”? Hettar ganska skönt uppe på flinten och på min i övrigt charmiga rondör, som mest utgörs av magen. Romanen jag läste är huvudnummer vid Bokpratarnas nästa litterära träff någon gång i juni. Detta med få stråla samman med bokläsande män i min ålder, har gett mig en hel del – som att läsa John Williams, en ny bekantskap som Karlsson plockat fram.

Gick en sväng i förmiddags, gick lite zick-zack mellan gatorna häruppe på Pig Hill. Hade väl tänkt att söka mig ner till strandpromenaden men den är ju avstängd lite här var av olika byggprojekt. Nere vid båthamnen ska det visst bli bostäder, säkert skitdyra. Något har hänt med strandskyddet, då husbyggen tillåts byggas så nära älven. Dessutom minns jag från åren på Länsstyrelsen att marken i de områdena är för porösa, särskilt i älvbrinken. Dessutom, om olyckan skulle vara framme vid dammen ett par mil upp, så kommer de som nu bygger vid älvkanten att spolas iväg ända ut i Kvarken. Men innan en eventuell olycka sker eller att allt rasar och rinner ut i älven, så är läget underbart och jävligt dyrt.

Nu ska jag börja jobba med texterna till HärLitt, en satsning som Länsbiblioteket gör. Via en app i mobilen kan man få veta att man befinner sig på en litterär plats eller vid ett hus där en författare är född.

För övrigt borde jag röja på mitt skrivbord. Fast det finns en viss charm med detta kreativa kaos.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.