Lyssna på intervjun

Har fått en hel del uppmärksamhet efter mitt framträdande i radion, då jag lyfte den dystra sanningen att människor som länge lidit av kroniska sjukdomar, får sina liv förkortade med 15-20 år. Detta för att det brister i den somatiska vården. Mediciner gör oss tjocka som leder till diabetes, högt blodtryck, höga blodfetter och så dör vi förtid i hjärtinfarkt eller stroke. Jag har länge betonat en helhetssyn av oss lever med psykisk ohälsa – men det tycks råda vattentäta skott mellan den kroppsliga och psykiska vården. Vi faller helt enkelt mellan stolarna – och dör i förtid.

 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=6747884

I övrigt är det varmt idag. Borde sätta mig på balkongen.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>