Flitiga fuskare

Uppe i ottan. Jobbat nån timme med texten. Vid halv åtta ska jag lämna bilen hos en glasfirma för att få vindrutan utbytt. Ett gammalt stenskott där sprickorna bara blir längre och längre. Underhåll av bilen som måste göras. Tidigare har jag bytt motor till fönsterhissarna, en liten nätt affär på 5000 kr. Sånt som en bilägare får räkna med – men för en motor till fönsterhissarna hade jag ju fått en resa till Rom.

Lyssnar på TV-sporten om dopingfusket. I Ryssland verkar det varit en statsledd strategi. Varenda idrottsman och kvinna, verkar ju vara dopad. Den förre labbchefen i Ryssland har erkänt att de jobbade ihop med ryska säkerhetstjänsten, som hjälpte till att byta ”orena” urinprover mot rena prover de sparat sedan tidigare; från tiden innan de dopade sig. Risken finns att alla idrottare från Ryssland blir portade från nästa OS. Och från statsledningen med Putin i spetsen talas det om en komplott från västvärlden. Snart tar Putin på sig martyrkronan och försöker se ledsen ut.

banner-1133782_960_720

Inte mycket bättre är det i den forna löparnationen Kenya. Där är nu drygt 40 löpare av båda könen avstängda för doping. Hur tänkte de? De var ju så goda löpare att det knappast hade behövts någon bloddoping. Eller har de varit dopade under en längre tid? När det gäller de kenyanska löparna skulle jag kunna gissa att det handlar om de enorma prispengarna som finns inom friidrotten. Man kan ju till och med vinna en stor diamant om man vinner flera tävlingar i rad.

Det är fegt, dumt och ruskigt omoraliskt att dopa sig. Det är fusk som bygger på lögner. Vad rör sig i en fuskares hjärna när hen kommer först i mål, medveten om det är dopingen som hjälpt en att bli en ”segrare”. Fuskare ska stängas av på livstid. Punkt.

För övrigt är det snart jul igen och räven överraskar grisen.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>