Krigshets i juletider

Juletider. In i det som ska vara frid och glädje, tränger sig stressen. Det ska städas och pyntas – och sedan springet på stadens affärer för att hitta rätt klappar till rätt personer till tätt pris. År efter år kastas man in i detta kaos. Till slut går man slumpmässigt in i affärerna och köper snus till småbarnen, ett stuprör till morsan, en flaska brännvin till polaren Berra som hållit sig nykter sen förra julen och en hårdrocksplatta till stendöva mormor Hulda.

klapp

Nästa år ska jag köpa alla klapparna på nätet – fast det har jag sagt i flera år utan att det blivit av.

Det är oroligt i världen. Det rustas för krig lite varstans – det hotas till och med, med kärnvapen på Koreahalvön. Man skulle kunna tro att Trump, det klantarslet, vill lägga den här planeten i ruiner. Senast när han meddelade att USA som ensamt land i världen erkänner Jerusalem som Israels huvudstad och ska flytta amerikanska ambassaden dit.

d094e14a-6668-44f1-8349-46bc485dfe99

Några timmar efter Trumps illa genomtänkta beslut börjar kravallerna i Västbanken och Gaza-remsan. Hamas hotar med en ny intifada. Ute Europa demonstreras det mot beslutet och hatet riktar sig mot Israel och judarna. I Malmö skanderade man: Vi ska skjuta judar! I natt försökte maskerade män att tända eld på en synagoga i Göteborg. För Trump och många högerextrema grupper, så menar man att hotet kommer från muslimer och i samma andetag sägs det: ALLA muslimer. I själva verket bygger det på invandrarmyter som blir uppblåsta paranoida fantasier.

KentPsy

Tips på hårda julklappar.  ”Spring Kent, spring!”,”Vedtjuven” och ”Konungarnas konung från Baklandet”. 
Så här skrev tidningarna om mina böcker.

Spring Kent, Spring!: ”Språket är detaljerat, vackert och väl avvägt.Det är öppet, ocensurerat och oerhört angeläget innehåll som är mästerligt välskrivet. 5 poäng av 5 möjliga”. / Katharina Jacobsson BTJ

Vedtjuven: ”Kort sagt, den som både vill skratta och gråta och samtidigt få sig en härlig läsupplevelse, bör genast köpa sig ett exemplar av Vedtjuven!”
/Lars Hedström Norrbottens Kuriren

Konungen. ”Kent Lundholm visar med Konungarnas konung att han är en författare av stora mått. Läs den om du får möjlighet.” Norran.

BESTÄLL: >>>>>>

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.