Rastlös högtidsfirare

Så där ja, nu var julen (äntligen) slut – och jag är inte den som faller in i klagosång, tar på mig tagelskjorta och går barfota mellan Vännäs och Vindeln för att visa min stora sorg över att det är slut med pysslandet, korvkoken, griljeringen av skinkan och det mysiga prasslet från öppnandet av alla klapparna. Nä, jag har alltid varit den som lämnat det som varit och gått vidare, eftersom jag blir så satans fort uttråkad. Så har det varit hela livet – inte bara med julen. Nä, det började redan tidigt i livet när jag fick mina första jobb. Ett halvår, möjligen ett år var lagom, sedan sade jag upp mig och drog, glad i hågen, vidare mot nya djärva mål. Efter att ha utbildat mig till sjuksköterska i början av 80-talet, så hade jag en turbo i min tankevärld, Efter fyra år hade jag passerat drygt 60 arbetsplatser i Lycksele, Skellefteå, Umeå, Oslo, Mo i Rana, Arvidsjaur.

glädje

Jag blev uttråkad hela tiden och sökte mig till arbetsplatser där det hände något häftigt: ambulans och räddningshelikoptern i Arvidsjaur, hjärtintensiven i Umeå. Men inte ens det räckte till. Så när jag vandrande genom ett regnigt Umeå, skitåret 1986, såg jag en affisch av kinesiska muren i skyltfönstret till en resebyrå, så klev jag in och köpte tvärsäkert en enkelbiljett till Kina. Och på den vägen var det. Det är så vi med ADHD brukar hålla på. Aldrig i nuet, alltid på väg. På gott och ont.

epost mm

Snart nyår. 2018. Herregud nyss var det ju år 2000, då jag fick i uppdrag av landshövdingen att sitta i en bombsäker bunker och rapportera till en sambandscentral i Stockholm om det var lugnt eller om alla datorer börjat löpa amok eller tagit eld. Vilken hysteri. Men jäklar vad de småfjuniga grabbarna som visste allt om Millenniebuggen täljde guld; men så visste de ju också vad som skulle ske när datorerna skulle sluta att fungera efter den 31/12 1999. Ha, ha, ha skrattade de hela vägen till banken.

För övrigt så vill jag och Lena önska er alla ett gott nytt år!

unnamed

Etiketter: , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>