Internet och onåd

Vaknar yrvaket vid sexsnåret och gör en förfärande upptäckt: Döden i hjärtat. Mitt Internet ligger nere. Det drar åt över mitt bröstet, luften räcker inte till. Jag sitter i skiten. Frågan jag ställer: Finns jag? Utan kontakt med omvärlden och de 880 vänner jag har på Facebooke? Är kosmos på väg att falla i bitar och jag med det. Eller… leder detta tillfälliga uppehåll till en mental oas där överlevnaden handlar om att hitta vatten för att släcka törsten.

unnamed

Pig Hills bokcirkel ”Män som läser böcker” strålade samman igår. Männen kastade sig över en nobelpristagare: J.M Coetzees roman Onåd. En mångbottnad roman som som gav många tolkningar. Vi ficka till och med en me too-tolkning -  i en bok skriven 1999. En mycket läsvärd bok Fyra plus.

För övrigt kan man inte läsa för lite.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>