Trump leker affär

Trump ger sig sjutton på att få ”leka affär”, med hela världen som spelplan. Handelskrig heter leken, och som i slutänden gör alla till förlorare. Argumentet lär vara att skydda amerikansk jobb. USA tänker införa handelstullar för stål och aluminium, vilket kommer att slå hårt mot svensk bilindustri. Det kommer även att märkas på det stål som Sverige exporterar.

trumppresident

I slutänden leder kriget till färre varor och färre jobb. Om det nu är Kina som USA ställt in siktet på, så lär man få huvudvärk när även EU dras in i kriget. Det är inte svårt att gissa att en ekonomisk krasch väntar, vilket leder till att en mängd jobb ryker. Trump väljer bort frihandeln och stänger gränserna mot omvärlden. Sedan lär reaktionerna från Trumps egen befolkning komma, när konsumtionsvarorna snabbt blir dyrare. För det är ju så som krig fungerar – skjuter man på fienden, så skjuter fienden tillbaka.

För övrigt lär det vara på det viset att vår reptilhjärna agerar efter färger. Rött får pulsen att öka och adrenalinet att flöda. Undrar hur det fungerar för oss som är färgblinda?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>