Zlatans spel och dobbel

Grått därute, trots att SVT:s meteorolog ritat solar över precis hela landet. Men skit samma. Ska denna dag repetera texterna om Konungen och Ester Duva, då jag och Linda ska stå på scenen på Nordanå och köra vår föreställning: ”Mitt ibland oss”. Har kortat ner mina monologer, då vi denna gång har en knapp timme på oss – alltså ingen fikapaus mellan akterna. Om jag är nervös? Nja, inte så farligt. Jag är mångt mer nervös för att åka rulltrappa, titta ut över ett balkongtäcke på femte våningen eller ligga upp-och-ner i en tandläkarstol med en massa järnskrot i käften. Jo, det handlar om detta att vara ojämn, som jag skrev om i en tidigare krönika. Vilket är typiskt för oss med ADHD.

Zlaatan

För ett par veckor sen började det skrivas om att 36-åringen, Zlatan himself, som börjat engagera sig i flera företag vid sidan av fotbollen, skulle bli ansiktet utåt för det svenska bettingföretaget Bethard med säte i Malta.

Nu hotar FIFA:a att stoppa Zlatan från sommarens VM.

I Premier League gör man ett stort arbete för stoppa spelare att spela på egna matcher och att marknadsföra spelbolag. Det finns risker att spelare som står nära spelbolag, kan drista sig att göra fejkade spelresultat. Inte för att jag tror att Zlatan skulle göra det. Men det räcker med en minimal risk för att det skulle bottna i en skandal. Fotbollsförbundet FA i England uppgavs vara redo att starta en granskning av Ibrahimovic, som riskerade att straffas med avstängning från Premier League. Sålunda lämnade Zlatan illa kvickt England för spel i USA.

Enligt uppgift ska Zlatan ha fått 100 miljoner kronor från spelbolaget Bethard. Nu börjar FIFA att gruffa. Mycket beroende av vad som står i deras regelverk: I kapitel fyra, regel 25 står det att personer bundna till de etiska reglerna är: ”…förbjudna att äga andelar, aktivt eller passivt, i bolag, koncerner, organisationer och så vidare som marknadsför, tillhandahåller eller arrangerar sådana event eller transaktioner (vadslagning, gambling, lotterier eller liknande)”. Har Zlatan och spelföretaget missat denna regel? Eller utser sig Zlatan till den gud han emellanåt tror sig vara och ställer sig över regelverket. Min personliga gissning är att Zlatan ”spelat bort” sina möjligheter att lira i kommande VM. Synd. Men girighet kan få de tyngsta elefanterna på fall.

För övrigt måste jag packa mina väskor med böcker och kläder. I morgon bitti åker jag till Skellefteå för en författarträff och en berättarföreställning.

Etiketter: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>