Folk kommer och går

Gör mig redo. Kammat skägget, putsat flinten, duschat och sprejat mig med konstgjord lukt. Snart bär det av till ett av våra återkommande möten för oss som tillhör Pig Hills ”Bokpratare”. Vi är män i mogen ålder som äter gott, ventilerar våra bekymmer och glädjeämnen – men framförallt diskuterar vi kvällens väl utvalda bok. Denna gång ska vi analysera Kjell Westös ”Den svavelgula himlen”. Får återkomma senare om vad vi tyckte om denna tegelsten till roman.

glädje

För mig är det guld värd att träffa män i min ålder och få stångas lite, skratta ihop och beklaga oss över allehanda kroppssmärtor. Genom åren är det så många manliga kamrater som ”fallit undan”, som tassat ut ur mina rum och aldrig mer återvänt. Någon har sagt att det hör livet till. Folk kommer och går. Men jag som genom livet omgett mig med mängder av manliga kompisar, tycker att väl många av dem som gått upp i rök. Det har säkert att göra med det liv jag levt tidigare, då under mina intensiva perioder helt enkelt tröttade ut många av dem. För det är inte så många fall som det blivit ”skilsmässa” på grund av regelrätta strider. Jo, några sådana fall finns och de går inte att laga.

Började igår med att tvätta mina igengrodda fönster. Köpte ju en specialapparat i fjol, en sådan som ”suger upp” skiten. Det går fort – men när jag idag beskådar de fönster jag tvättat under gårdagen, så ser jag långa, grå ränder lite varstans. Fick tvätta om tre fönster idag. Så frågan är om jag tjänar någon tid alls genom att ha köpt denna mirakelputsare?

För övrigt måste jag köpa mer snus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>