Kortbyxeväder

Snudd på kortbyxeväder, då man ska vandra genom tillvaron med bar överkropp, och kisa mot en blå molnfri himmel där solen hänger och ger värme och fernissar ens bleka kropp gyllenbrun. Vad ska jag då göra? Åka ner till havet och slappa? Nä, jag ska på Tegs HC lämna en rad blodprover – som suger energi ur min redan trötta kropp.

glädje

Har inte skrivit en rad på fem dygn. Måste komma igång med författarporträtten av Calle Hård och Karin Alfredsson, som projektet HärLitt beställt (Ps. ladda ner den appen!). Sen återstår en del arbeten med mitt romanmanus, inte stora, men ändock. Har fått en del kloka påpekanden från förlaget. Men det är väntat. Jag brukar alltid tvingas fila på mina manus några extra varv – men det har också ett bättre slutresultat.

Igår kväll var jag i Ersmarkskyrkan och lyssnade på sköna Lena och hennes kör. Jag har lyssnat på den kvinnokören i ett par års tid och de blir allt bättre och bättre. De verkar vara mer seriösa, vilket är naturligt när man upptäcker kraften som finns i gruppdynamiken.

Hörde på TV nu på morgonen, där man analyserade den politiska hysterin kring antal poliser på grund av den ökande brottsligheten. Forskarna menar brottsligheten i stort inte alls har ökat. Men vad hjälper det? Att spela på människors rädsla för bovar och banditer och vara det parti som satsar mest på hårdare tag mot den fiktiva ökande brottsligheten, lär plocka många röster.

För övrigt tycker jag årets Tre Kronor har ett högt värde. Bara inte flera av dem bryter tummen så kan det gå bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>