Bo i Mankells hus

Sveg

Hit åker jag i morgon. Medpassagerare är Lena. Vi åker till Sveg och Henning Mankells Överberg. Författaren Henning Mankell donerade 2009 ett hus i Överberg, strax utanför Sveg i Härjedalen, till Dramatikerförbundet och Författarförbundet. Därför har jag fått ett vistelsestipendium på två veckor. Får hoppas att det fina vädret ska hålla i sig, så att man kan upptäcka markerna i lågskor och linne.

Stipendiet kommer perfekt i tid. Nu ska jag göra en del ändringar som förlagets korrekturläsare påpekat. Så kanske kan jag få fram en text som leder fram till min femte roman om Baklandet. Denna gång i nutid.

I övrigt är jag en aning trött på den här intensiva hettan. Sitter en halvtimme, sen börjar jag må illa. Jag som en gång i livet kunde ligga och pressa i fyra-fem timmar. Men då var jag ung och dum. Nu är jag snudd på gammal som haft en stroke. Efter den blev inget sig lik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>