Sommaren med mitt korrektur

Ett tag sedan jag skrev i denna blogg – samtidigt som årstiden tagit ett jätteskutt in i sommaren. Har varit fullt sysselsatt med att sammanställa manuset till min kommande roman. Det blev en hel del förändringar sedan förlagets korrekturläsare tyckt till om romanen. Efter att ha svalt förtreten insåg jag att korrekturläsarna brukar ha rätt i sina synpunkter – nästa allt – och att det det därför lönar sig att vara lyhörd. Det är lätt att fartblind i en text på 300 sidor. Sålunda har jag åtgärdat merparten av synpunkterna och sitter nu mest i vardagsrummet med en tung, tjock pappershög och låter rödpenna dansa över arken.

Kent blomma

Det är inte första sommaren som jag fastnar i korrektur. Så var det med ”Spring Kent, spring!”, ”Vedtjuven” och ”Konungen”. Det är en farlig period, eftersom jag tenderar att hamna i ett hyperfokus som tränger undan allt och alla medan jag läser och skriver. När jag sedan höjer blicken så har sommaren passerat och jag har sovit för lite, stressat för mycket och har klivit in i en hypoman fas som sabbar hela hösten. Är det ett pris jag måste betala för min kreativitet? Ska jag skylla mig själv?

Fast jag sliter mig från texten emellanåt. Särskilt då sändningarna från fotbolls-VM drar igång. Kul att följa våra svenska pojkar. Tror faktiskt att de tar sig till kvartsfinal. Vad gäller Tysklands uttåg ur turneringen, torde det tyda på att detta med karma verkligen existerar. Tyskarna borde lägga bollen åt sidan några månader och istället försöka bli av med sitt högmod och träna på sin ödmjukhet. Men det är väl för mycket begärt.

För övrigt så verkar det bli en solig dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>