Alltid beredd

Uppe i ottan. Förmodligen på grund av oron inför födelsedagskalaset. Tänk om tårtorna blir för små och rent av smakar illa? Köpte jag för lite läskeblask? Ryms alla gäster i min lilla lägenhet? Eller är det månne det klassiska födelsedagshotet som svävar ovanför mitt huvud. I hela mitt liv har mått dåligt under och kring min födelsedag. Alltid denna känsla av att något förfärligt ska hända. Man får ju inte vara för glad, inte heller sänka garden. Alltid beredd. Läste någonstans om ”födelsedagsdepressioner”; då förväntningarna är för stora, samtidigt som man har svårt att hantera alla överraskningar som florerar kring ett firande. 2015 höll jag på att stryka med vid den här tiden på året, dagarna innan min födelsedag. Då slogs jag till golvet av en stroke. Där jag låg och tänkte, rädd och oförmögen att röra mig, funderade jag om stroken slagit till på grund av att jag känt mig alltför lycklig.

Kentstol

60 år. Kan människor förändras? Eller är jag densamme som när jag fyllde 30 år? Beteendet kan med all säkerhet förändras över tid. Erfarenheten ökar med åren. Däremot behöver det inte innebära att personligheten förändras.

För övrigt kan dumhet leda till en oförmåga att se världen ur andra perspektiv.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>