Gränsöverskridande regering

Solen lyser över Pig Hill. Höstluften har kommit – hög och klar. Trivs med det. Sommarens kvalmiga och tryckande värme höll på att dräpa mig.

Igår skickade jag ytterligare en krönika till Lokaltidningen; en krönika kring konspirationsteorier och om hur lögner kan bli till sanningar. Från vardagsrummet hörs morgon-TV med en av många analyser efter gårdagens utfrågning av Isabella Lövin (Mp). Detaljer plockas ur sitt sammanhang, pratas sönder och samman och stoppas sedan tillbaka.

Jag har inte längre samma uthållighet vad gäller det politiska; i synnerhet inte partiledarutfrågningar. Men likväl ser, hör och läser jag (som före detta samhällsreporter) det mesta som handlar om det kommande valet. Ett ödesval som förmodligen slutar i en gränsöverskridande samlingsregering. En nödvändighet för att hålla SD utanför styret av vårt gamla fosterland.

morning-2243465_960_720

”Det verkliga tecknet på intelligens är INTE kunskap, utan fantasi”. Så uttryckte sig Albert Einstein. Klokt. Isaac Asimov var inne på samma tankegångar som först sa att han var smartare än sin bilmekaniker, men om mekanikern sedan fick utforma ett IQ-test, skulle mekanikern bli den smartare av dem två. Att mäta intelligens är en rätt så vidlyftig sysselsättning, där de med logisk fallenhet att vrida på trianglar och rektanglar och lösa gåtor med hjälp av av andra- och tredje gradens ekvationer gynnas. Man mäter inte kreativitet och fantasi, egenskaper som krävs vid nya problem.

För övrigt har vetenskapen dödat många mirakel.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.