Styrda av impulsiva tankar

Höll på att förfrysa fötterna idag. Hade sålt min mobil och skulle leverera den till kunden. Från parkeringen skulle det vara ett par hundra meter till huset där hon levde sitt liv. Av någon underlig anledningen gick jag åt motsatta hållet och ni som någon gång irrat bort er uppe på Ersboda, vet att gränderna kan vara trånga, att man slarvat med gatunamnen och att alla hus av någon underlig anledning ser likadana. Efter 45 minuters irrande i lågskor, i 16 minusgrader då tårna börjat domna bort –  insåg jag att jag var totalt vilse.  I villa … Så där vilse jag kunde bli hemma i skogarna.

Till slut ringde hon. Jag försökte beskriva min position – och hon förstod inte ett smack. ”Är du verkligen på Ersboda?” Jo, jag var säker på den punkten. ”Använd GPS:n” Förklarade att fingrarna var stela prinskorvar. Jag försökte hitta ut, finna fram, inte minst för att återfinna bilen – var jag nu hade ställt det aset. Jag fann min bil och studerade orienteringstavlan en bit bort. Jag befann mig 200 m från huset. När jag knackade på hade jag varit i kylan i 1 timme och 20 minuter.

andligheten2

Jag känner köparen sedan länge. Det första vi talade om var hur vi medicinerade vår ADHD. Jo, samma sort – Elvanse. Båda hade fått sina diagnoser sent i livet. Men vi hade väl sedan länge vetat om att vi båda led av någon bokstavskombination. Särskilt under vår berömda resa (2008 tror jag att det var) ner genom inlandet – planlöst! – för att bevittna Orsa spelmansstämma. Vi var som yra höns. Vi planerade inget, absolut inget, utan vi lät oss styras av våra impulsiva tankar. Det var roligast. Vi tänkte ju inte som alla andra. Vi tog i hand hellre än att kramas, undvek ögonkontakt och försökte få stopp på motorn i våra skallar som surrade dags som natt, genom att hälla i oss på tok för mycket alkohol. Det blev lugnare i skallen med lite vodka.

Men det var då det. Åren har gått. Vi har blivit skygga, trivs allt mer ensamma i våra lägenheter. Panka och smårädda.

För övrigt hoppas jag att jag måtte älska livet mer än dess mening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.