Ilska framför teven

Nyss hemkommen från en promenad i solskenet. Besökte lilla Coop häruppe på Pig Hill. Det gick långsamt; som om fötterna inte ville följa med, som om vaderna och fötterna blivit fyllda med bly. Det kan ha göra med att mina ben fått några rejäla ödem, vilket ska vara en biverkan av den nya parkinsonmedicinen. Lysande, man går sämre med medicin än utan. Det går framåt inom vetenskapen.

Var beredda gott folk, nu kommer Arga-gubben att hålla ett irriterande brandtal.

Jag håller på att bli galen på alla irriterande avbrott i de reklamfinansierade TV-kanalerna. Precis när jag äntligen får fokus och fullt ut kan följa med i handlingen, så bryts programmet för att vi ska köpa den ena korkade varan/tjänsten efter den varandra. De anhöriga som hör och ser min ilska framför teven, tror att jag håller på att bli skogstokig. Många anser att jag beter mig som en barnunge.

ADHD-775x390

Men min ilska mot irriterande avbrott, har i mångt och mycket att göra med min ADHD. Dopaminbristen gör att arbetsminnet (det vi gör i nuet) töms snabbare än för andra. Redan som barn förvandlade det mig till en trött, glömsk gammal man. Har man ADHD är man oerhört lättstörd; en fluga på fönsterrutan, ett slamrande ljud från köket får en att glömma filmen man tittar på. Fokuset, koncentrationen går upp i rök. Om man nu läser en bok eller ser på teve, så får man hela tiden börja om och börja om. Det är klart att man till slut då blir förbannad.

29906170001_3966588759001_drphil2-vs

Reklamen följs av en jävla massa trailers där man i princip får veta hela handlingen – och värst är väl när man får se en trailer på programmet man redan tittar på. Hur korkat som helst. Sedan avskyr jag ofoget hur man klipper i programmen. När någon ska säga något av vikt, så nog klipper man bort det. Det är bara ett fånigt försök att skapa cliffhangers för att vi återvända till programmet efter reklamen. Orkar numera knappt titta på  de sönderklippta programmen Judge Judy och Dr. Phil, i de programmen gör man dessutom ”loopar” i handlingen så att man om och om igen återkommer till punkt A. En jäkla röra är vad det är.

Förstår nu varför en ADHA:are ibland förlorar fattningen.

För övrigt säger jag som den gode Einstein: ”Fantasin är viktigare än kunskapen.”

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>