Blodrött omslag

Arbetet med min kommande roman fortskrider och är nu inne i slutfasen. Det krävs en hel del jobb från författaren och förlaget innan boken når läsarna. Innan manuset nådde förlaget (Ord&visor förlag), hade jag under två års tid skrivit på romanen ”Män som spelar schack”. Före det ”skrev jag inne huvudet” nåt drygt år och gjorde dessutom en hel del efterforskningar. Som ni förstår så är timpenningen inte särskilt hög.

författare

 

Under hösten och vintern ändrade jag i mitt manus 6-7 gånger – och då rör det sig om drygt 300 sidor i bokform. I februari lusläste jag korrekturet tre gånger i jakten på stavfel och grammatiska bakåtvolter. Nu är det en av lektörerna på förlaget som läser och när han är klar, kommer korrekturet till mig för en sista genomläsning.

Men nu börjar vi närma oss slutet. Utgivningen är spikad till i augusti och den 5 september är det boksläpp på bokkaféet Pilgatan här i Umeå. Härom dagen kom omslaget från förlaget. Jag är riktigt nöjd med den blodröda signalfärgen och den hotfulle kungen.

Omslag

Trots allt slit, all förtvivlan under resan, kommer glädjen smygande när vi närmar oss utgivning. Samtidigt finns där en sorg. Det är som om man ska lämna ifrån sig sitt barn. Efter år av hårt arbete är de karaktärer jag skapat inte mina längre. Rulle, Axel, Jonas och bröderna Olsson tillhör läsarna och det är helt och hållet upp till dem ifall karaktärerna ska bli älskade eller inte. Fast den sorgen kompenseras av mötet med mina läsare. Det är i det närmaste ofattbart att det finns människor, därute någonstans, som läser mina romaner och gillar dem.

För övrigt kan ni se och höra mig i Lycksele den 12/9 och i Väven, Umeå den 8/10. Fler bokningar är på gång.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.