Bra recension

Som författare brukar jag sitta på arslet 2-3 år för att färdigställa en roman. Då har man redan gått omkring ett par år i geografin med ett fånigt leende på läpparna; vi författare brukar se ut så när vi ”skriver inne i huvudet”. Det är då som det dramaturgiska växer fram, när jag så smått börjar gestalta mina karaktärer, och klurar på en början och ett slut. Ja, själv brukar jag nästan aldrig veta hur mina romaner ska sluta.

Så trycks boken. Det är nu man ska få domen, både av sin publik, sina läsare och kultursidornas fruktade recensenter. Fullblodsproffsen som plockar fram linjalen, stoppuret och vågen för att mäta och väga texten. Idag kom recension nummer två – även den med övervägande positiva ordalag. Anneli Eriksson som recenserat åt Folkbladet gillade min roman ”Män som spelar schack”.

RecFolkbladNY
Recension i Folkbladet 2019-11-23

”När nu Kent Lundholm utkommer med sin femte roman ”Män som spelar schack” (Ord & visor förlag) vill det sig inte på annat vis än att vi har att göra med en fullfjädrad berättare. Ett proffs helt enkelt. Det här är ett romanbygge som håller hela vägen”, inleder Anneli Eriksson sin recension. Lovande!

Som författare blir jag särskilt glad när recensenten förstått romanens övergripande andemening, vad jag EGENTLIGEN vill ha sagt med romanen som helhet. Tycker att denna recensent gjort det. Det är till min fördel att hon recenserat flera av mina tidigare romaner och känner till hur allvaret kan gömma sig i min bitvis absurda humor.

Det har med åren blivit allt svårare att få sina romaner recenserade då marknaden översköljs med böcker, samtidigt som kultursidorna både fått mindre utrymme och mindre pengar att röra sig med. Dessutom har det blivit skitsvårt att hitta de recensioner som blivit skrivna, då de gömmer sig bakom låsta webbsidor som kräver att man ska bli prenumerant för att man få kolla ifall de skrivit nåt om min bok.

Ni ser ju att min roman är läsvärd. Ta nu och beställ ett exemplar! 

boksläppX

Eller kom till Åkerbloms/Akademibokhandeln i Umeå lördagen den 30 november. Då gör jag mitt sista framträdande för året.

Lör 30/11 13.30 
Åkerbloms
Signerar böcker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>