Knäpp låneform

Julen tripp, trappade ut och innan man hunnit gå på toaletten så drar det ihop sig till nyårsafton. Om julen kan sägas: Den var lugn. Ingen tomtejävel som störde. Jag fick det jag önskade: ett stuprör, en skottkärra, två vänsterhandskar (då jag sen tidigare hade två högerhandskar), en Kalle Anka pocket och  en rejäl förkylning.

6100955C

Är inne på femte vändan av Ester-romanen och nu börjar den ta form. Men att den skulle bli så mångsidig – typ 450 sidor. Men skit samma, det kan vara min sista roman. Har läste lite grann: Arne Müllers bok om hur de nya elbilarna sabbar miljön och sedan ”Allt jag fått lära mig” en bestseller som vi i den manliga bokcirkeln läser till nästa träff.

Hittade en ”osynlig” skuld strax före jul. En s.k Kontokredit på 20 000 kr. En skuld som man tydligen kan ha hur länge som helst, som kan falla i glömska eftersom banken inte meddelar den aktuella skulden. Jag fick denna kontokredit 2011. Skulden finns där hela tiden, som en tickande bomb.

Meningen

Skuldhålet …

Man måste betala igen hela skulden på en gång. Att avbetala sig ur skulden leder bara till att den ökar igen. En kontokredit är inget för de som som har taskig impulskontroll eller som har en tendens att emellanåt bli lite ”halvmaniska”. Jag gjorde en avbetalning på skulden; betalade in 9000. Jo, en handläggare bekräftade att jag nu bara var skyldig 11 000. Men mina 9000 satte in på min kontokrediten och plötsligt hade jag 14 000 på mitt konto. Lagom inför julen. Hur lätt hade det inte varit att bli nyrik och sätta sprätt på pengarna. På tre dygn ökade skulden med 1500 kr.

Fyllaår

Skuldfri från kontokredit

Dagen före julafton fick tag på en bankkvinna på Swedbank och beskrev problemet och var villig att på studs att betala igen 20 000 och skrota den idiotiska krediten. Hon drog 20 000 från ett annat konto – vilka hamnade på kontot. Nu får du inte röra kontot förrän vår särskilda avdelningen har tagit bort den. Men det var ju mitt lönekonto!

Nåväl, skriver om en knäpp låneform som kan bli svår att bli av. Tänk om kontoskulden varit på 70 000? Vem får fram 70 000 på ett bräde och väljer att skrota krediten. Då måste man kanske ta ett annat lån för att bli fri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.