Farlig sömnbrist …

Satt nyss och läste en artikel om riskerna med sömnbrist, då hjärnan inte får vila och ”laga sig själv”, för att inte tala om hur sömnbristen leder till fetma, högt blodtryck, hur hyn och synen blir sämre. Så förbaskat illa och lite jag sovit under hela mitt liv skulle jag enligt artikeln ha tvärdött nån gång i juni 1994, då jag förövrigt var uppe hela natten då Sverige spelade VM-fotboll.

relax-1137240_960_720

Lider du av sömnbrist kan du börja gråta åt en sentimental poplåt …

Det är lätt att bygga självuppfyllande profetior om man ofta läser dylika artiklar i en av kvällstidningarnas hälsobilagor. Det kan till och med vara farligare att läsa dessa hälsobilagor än att sova uselt. Det finns ju exempel på personer som tidigt i livet sagt eller skrivit att ”Jag kommer aldrig att bli äldre än 55 år” – och vad händer? De dör i motionsspåret i en ålder av 55 år. Precis som vi kan påverka hjärnor med positiva aforismer så kan vi driva oss in i döden genom negativa profetior.

KentLBrabildPublik2Mindre
Ett hundratal lyssnare i Lycksele.

Jaha, snart har detta år gått. 2019 var året då jag fick en ny diagnos (Parkinson), då jag publicerade en femte roman om Baklandet: ”Män som spelar schack”. När jag genast började skriva på en ny roman och då jag insåg att jag var tvungen att flytta. Jag kom trots sjukdomen och en djävulsk nackvärk att göra 12 författarframträdanden och kom att möta flera hundra av mina läsare och säkerligen kommande läsare.

Om vi inte hörs! Gott Nytt År!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.