McCains ärr

Vi följer noga vad som händer i USA inför det kommande presidentvalet. McCain och hans supportrar framhåller ofta hans många ärr som en en extra merit för en president. Man framhåller därmed även indirekt att en soldat, som låter sig tillfångatas av fienden, är en bra soldat!

För några år sedan, när min fru inte kunde så mycket svenska, var hon ibland smått deprimerad över vad hon då trodde, nämligen att hon aldrig skulle kunna bli så bra på svenska att hon skulle skulle skämta på det språket. Är man fylld av humor och har man alltid nära till ett skämt, så skulle det självklart vara en stor förlust av en del av sin personligthet att inte längre kunna skämta på grund av språkhinder.

Nu har det gått några år sedan dess och hennes farhågor har absolut inte besannats. När vi i dag på tv-nyheterna hörde McCain själv sjävbelåtet refererera till sina ’scars’ för att via dem betona vilken bra president han skulle bli, säger min fru:

’Kan verkligen det faktum att han har fyra ärr efter hudcanceroperationer göra honom till en bra president?’

F.ö. låter det illa att en så stor del av de dryga 300 miljonerna amerikaner sätter så stort värde i att få en president med meriter som krigare, om än som en dålig sådan som lät sig skjutas ner och tas tillfånga av den lede ’fi’.

En kommentar

  1. Jan Nilsson

    Den amerikanska folksjälen, om det nu finns sådana, är inte alltid alldeles lätt att förstå sig på.
    Nu tror jag att krigserfarenheterna kanske värderas på det sättet att de visar att man inte sparat sig och att man, som i MacCains fall, visat att man kunnat uthärda extrema påfrestningar och ändå senare stått pall som människa och samhällsarbetare.
    Mer om USA-valet senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.