En katt med god man

I Vännäs finns en katt som indirekt fått en god man. Hur kommer det nu sig?

Utan ett direkt förordnande från tingsrätten känner jag mig ändå som god man ett ansvar i rådande situation för mina huvudmäns älskade katt. De kommer nämligenb sannolikt inte framgent att ha ett boende som gör det möjligt för dem att hålla sig med katt.

Katten finns fortfarande som ett påtagligt minne åtminstone för dess matte. Genom tips från en granne finns nu katten väl omhändertagen hos en granne, som dessvärre troligen inte kan fortsätta att ha den, eftersom hans egen katt fortfarande har svårt att acceptera intrånget i hans revir.

Vad gör jag i så fall med katten? Att låta avlida den står förstås närmast till hands, men för att göra det måste jag sannolikt ljuga för min huvudman och det känns inte riktigt bra. Att själv ta hand om den är uteslutet.

Hur löser jag den här denna något annorlunda godemansuppgift? Vem kan ge mig att bra tips? Finns det kanske t.o.m. någon som kan ta hand om katten tills vidare.

3 kommentarer

  1. Dan

    som godman ska man ge stöd och råd, besluten ska tas av huvudmannen själv. Så du får nog försöka förklara den situation som huvudmannen är i och att det inte går att ta med katten. Bättre säga sanningen än att ljuga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.