Oenigt kommunfullmäktige?

Här kommer ytterligare en av mina mer eller mindre "onödiga" funderingar. Jag tror nämligen att inte alla tycker att mina funderingar alltid är särskilt nödvändiga.

Jag uppehåller fortfarande mina tankar – en del av dem i vart fall – vid kommunfullmäktiges beslut om den nya skolorganisationen i Vännäs. Beslutet antogs utan att någon reserverade sig. Det tolkar jag som om beslutet togs i full enighet.

En av ledamöterna deltog visserligen inte i beslutet. Det i sin tur kan bara tolkas på ett sätt enligt mitt sätt att se. Hon var formellt sett vare sig för eller emot det beslut som antogs. Av alla hennes inlägg stod det dock klart att hon var och sannolikt fortfarande även är mot beslutet. Men det är en annan sak.

Både VK och kommunen själv på sin webbplats skriver att kommunfullmäktige var bara "nästan" enigt. Så här skriver VK:

Kommunfullmäktige var nästan enigt. Ingen röstade mot förslaget men Britt Strömberg, c, valde att inte delta i beslutet.

Att någon av en eller annan anledning väljer att inte vara med i ett beslut, betyder väl inte samtidigt att beslutet som tas utan att någon reserverar sig emot det har tagits i oenighet?

En onödig fundering kan tyckas, men ändå vill jag härmed låta mina läsare ta del av den. Fortfarande har jag inte slutat hoppas på ett antal klargörande kommentarer i ämnet.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.