”Global warming”


IMPONERANDE HÖG – ÅTMINSTONE FÖR SYDLIGARE DELAR AV LANDET

Ovetenskapligt och barnsligt av mig, men jag tillåter mig ändå undra.

Mycket har det pratats det gångna året om de klimatförändringar vi har att vänta på grund av jordklotets uppvärmning. Jag litar i det här fallet på vad olika forskare noterat och sedan dragit sina slutsatser av.

Men ändå… kallare vinter och mer snö har vi inte haft på länge. Och det gäller som bekant inte bara Brån utan hela Sverige. Rent egoistiskt ser jag fram emot litet effekter av uppvärmningen av vår planet och då inte minst när jag tittar på den senaste elräkningen.

4 kommentarer

  1. Marcel Berkelder

    Väder och klimat är inte samma sak! Att det råkar vara kallt i Brån eller Sverige för den delen, betyder inte att klimatet är normalt. Normalt hade varit minusgrader och snö i Vancouver och Whistler, regn och 10 plus är onormalt. Diverse kraftiga stormar och översvämningar som rapporterats senaste veckorna är inte normala där de inträffat, men håller på att bli det. Människominnet (enbart) är helt enkelt för kort för att kunna bedöma klimatförändringar, däremot kan ju de allra flesta minnas vad vädret var igår. Men vad vr det för väder den 12 december?

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Marcel Berkelder (2010-03-02 22:00)
    Jovisst är jag medveten om skillnaden mellan väder och klimat. Mitt inlägg var inte baserat på vetenskap utan mer tänkt som ett halvt skämtsamt sådant.

    Även om minnet är kort, så tror jag ändå att jag märkt av en liten ändring i vårt klimat. Vintrarna förr i tiden vara både kallare och mera snörika än de vi haft den senaste tiden. Den här vintern är ett undantag och har ingenting med klimatändringen att göra.

  3. stefan westermark

    kalle… det heter inte global warming längre.. dem ändrade det under klimatmötet i Köpenhamn till ”climate-change”. men jag skulle säga att man made climate-change är en större bluff än tomten! varför säger jag det då? jo för nu har IPCC erkännt att dem tagit bort och censurerat data i sin rapport.
    det har skrivits mycket om det i Brittisk press och på många andra ställen i europa, men inte här i Sverige.
    mitt favorit sitat från climate-change fanses: pinguins cant swim and are drowning.
    för er som vet att pingviner är vattenlevande fåglar och starka simmare så borde detta vara underhållande

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.