Ett slags napp

Mina upprepade försök att få folk att identifiera en "Vännäskändis" på ett foto från början av 60-talet resulterade i dag i ett trevligt samtal från Östersund.

En man ringer därifrån och när han säger sitt namn förflyttas jag direkt till böran av 60-talet, där jag då arbetade på Umedalens sjukhus.

Han visade sig vara en de många som läser mina blogginlägg. Anledning till att han ringde var att ha gärna ville dels prata gamla Umedalsminnen och dels ge mig namnet på Vännäskändisen.

Bloggandet är som bäst, tycker jag, när man genom det når gamla bekanta och med dem kan prata gamla minnen. Samtalet blev långt och även om vi på grund av det får skjuta upp vår promenad, blev det på ett sätt dagens stora händelse för mig.

Tillsammans kunde vi erinra oss namnen på många av de nyexaminerade mentalskötarna på bilden, dock inte alla.

För alla som legat sömnlösa den senaste tiden, grubblande över vem den jag gett benämningen "Vännäskändis" är, kan jag nu avslöja namnet. Han heter Pertti Wiro, f.d. mentalskötare och senare sjuksköterska och nu mest känd som kommunens skickligaste och mest pålitliga grävmaskinist. Gräver gör han dessutom med sin egen grävmaskin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>