När båset är tomt…

Litet långsökt kanske, men det är mycket mer än kon i ett tomt bås man saknar, först när det inte finns längre.

I går klippte jag bokstavligen bort en stycke hud från högertummens undersida, när jag skulle justera en trög handgräsklippare.

Förstahjälpen fick jag av min lillasyster och senare en mera bestående omläggning av min fru, sedan vi kommit hem. Med sina 26 år bakom sig som operationssköterska är hon tämligen van vid sår, åtminstone att vara med och göra dem. Bandagering kan hon också.

Nu är tummen omlagd. Nu förstår jag hur viktig en högertumme egentligen är och saknar verkligen dess fulla funktion. Jag saknar den t.o.m. nu, när jag skriver på mitt tangentbord och det även om det för min del mest är pekfingrarna som får jobba, men en tjock, omlagd tumme i mitten stör mig ganska mycket.

Och jag som hade tänkt göra så mycket ute i dag… Tanken går osökt till alla som verkligen är handikappade och då av mera allvarliga orsaker och som dessutom har bestående handikapp. Jag borde alltså inte klaga alls.

8 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Din personliga sjuksköteska har faktiskt hela 27 år erfarenhet som op-syster! Jag håller med Lisbet – efterklok går lätt och eftersom även du är bara en människa behöver du inte skämmas för att du gjorde dig illa. Men kom ihåg att inte vara frestad att utföra en massa arbete idag! Tummen behöver tid att läka och gräsmatten kommer att tålmodigt vänta på dig! : )

 2. Maria Skiddi

  Tryggt med privat ssk, har hon bra anställningsvillkor hos dig?=)

  Uttrycket ”tummen mitt i hand” får plötsligt en verklig innebörd, å fast man har 10 av dem behövs varenda en!

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Peggy Sjöström (2011-08-30 09:38)
  Nej, inget annat arbete än att se till att jag får mat. Om nu inte en 90 minuters snabbpromenad räknas som jobb förstås… Jag har just kommit hem från en sådan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>