Holmlund och Riedel

I dag kan man läsa dels vad Lennart Holmlund (S) anser om anonyma kommentarer till blogginlägg och dels vad Edward Riedel (M) tycker om samma sak.

Om jag inte helt missförstått de båda toppolitikernas ståndpunkter, så tycker Riedl att även anonyma kommentatorer skall få säga sin mening. Han får för övrigt i stort sett heller aldrig kommentarer som tvingas stoppa.

Holmlund å sin sida tycker inte att anonyma kommentarer skall få publiceras och tänker i fortsättningen inte släppa fram dem. För honom är den som tycker något anonymt inte alls värd att lyssna till. Han får dessutom, i motsats till Riedel, massor av otäcka kommentarer, vad nu det kan bero på.

Anledningarna till att vissa kommentatorer vill vara anonyma kan vara av de mest skilda slag och att därför genomgående stoppa dem, är inte särskilt snyggt och genomtänkt, tycker jag.

Och skulle det nu vara så att Holmlund bara får kommentarer som är otäcka påhopp på honom som person eller politiker, kanske han i stället bör fundera över sitt eget beteende. Ändrar han sedan det, kanske han kommer att få lika snälla och enligt hans uppfattning publiceringsbara kommentarer som Riedl tycks få.

Till sist till min käpphäst – Holmlund liksom alla andra politiker är vid varje val väldigt intresserade av våra anonymt inlämnade röster. Då borde de också därefter våga bry sig om anonyma synpunkter på hur de sköter sina uppdrag även om de lämnas under anononymitetens täckmantel, som det brukar heta.

I det här fallet är mitt val mellan Moderater och Socialdemokrater mycket lätt. Jag håller alltså med länets moderata riksdagsman, Edward Riedel.

5 kommentarer

 1. Mr Sound ***

  Kan inte mer än hålla med, Lennart stryper möjligheten för folket, som av olika anledningar valt att vara anonym, att kommentera i ett desperat försök att kunna sprida sin propaganda(?) utan att folket får säga sitt.

  Men för att gå lite längre tycker jag samtidigt att det indikerar en allvarlig brist på åsiktsspridning att plötsligt alla större tidningar och vissa politiker SAMTIDIGT börjar censurera/registrera kommentarerna.

  Men jag är övertygad om att ”gammelmedia” lever på övertid och kommer att borta inom 5 år. Vem vill läsa ensidiga reportage där en journalist har vinklat en artikel och en klatschig rubrik ska locka folk att läsa.

  Dagstidningarna blir mer och mer skvallertidningar och kommer inte ha sin forna status på att leverera nyheter eller gräva fram sprängstoff som blir ett hållbart reportage.

 2. Peggy Sjöström

  Utmärkt inlägg Kalle – särskilt det om anonymt inlämnade röster! Dessutom håller jag med Mr Sounds kommentar och jag skulle vilja även tillägga att Umeåbor bör bojkotta Lennart Holmlunds bloggar i protest.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>