Tunnelbanan i Barcelona

Tunnelbanan är en underbar tillgång i Barcelona, när man väl börjat förstå sig på den. Det är f.ö. inte helt så lätt för folk som inte är van vid den sortens kommunikationsmedel.

Ett tips är dock att inte använda den första dagen man kommer till Barcelona. Vi gjorde det. Snålheten bedrog visheten, som det brukar heta. Jag tror (?) att vi kom till Passeig de Gracia med våra två ganska tunga resväskor och mindre kabinväska.

Där ställdes stora krav på både tålamod och kondition. Nu  vet vi, att det ofta finns hiss mellan olika nivåer under jorden. Dessa såg vi inte då utan vi (jag) bar våra tunga resväskor ibland upp och ibland ner, medan vi sökte efter lämlig tunnebanelinje att fortsätta med. Rulltrappor, packade med folk, kändes omöjliga att använda med dessa resväskor i handen.

När vi så till sist hamnat på en station, Para Lel, återstod en ganska lång promenad, släpandes de två väskorna, innan vi var framme vid vårt hus på Poeta Cabanyes 81.

Försök sedan tänka er allt detta fysiska arbete på tunnelbanestationen i en temperatur på minst 30+! Tur att vi är unga och starka :-). Fortfarande fattar jag inte varför det är så himla varmt där nere i underjorden.

Nästa gång blir det taxi från flygplatsen till det ställe där vi skall bo – om det nu skulle bli en "nästa gång" alltså.

Nog för att vi älskar Barcelona, men det finns ju så många andra platser som vi nog skulle tänka oss att älska också…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.