”Nonseninlägg”

Jag skrev nyss ett inlägg, där jag hänförde mina inlägg i dag till kategorin "nonsensinlägg". Nu har jag börjat fundera litet på vad jag egentligen menade med det.

Vilka inlägg är egentligen rena nonsensinlägg? Och vem är det som skall avgöra om de är det?

Är det nonsensinlägg att säga något om sin tillfälliga förkylning, om ett farligt spam man fått eller överhuvudtaget allt som är av mera privat karaktär?

Eller är det kanske rent av nonsens att som tämligen okunnig och oskolad drista sig till att ha synpunkter på någon höjdare i sitt eget eller i andras partier?

Skall man skriva något om sitt jobb, de som nu har det? För många upplevs detta kanske som rent nonsens. Att berätta om en trevlig och intressant semesterresa, är det kanske också nonsens?

Från och med nu kommer jag aldrig att betrakta vare sig mina egna eller andras inlägg som nonsensinlägg. Jag och de skulle nämligen aldrig skriva dem, om jag eller de ansåg dem ha nonsensinnehåll.

Nonsens är visst franska (non-sens) och betyder "meningslöshet".

Det här inlägget torde av många ses som nonsens, dvs meningslöst prat. Jag tyckte i alla fall att det kändes skönt att skriva det.

En kommentar

  1. lf

    Jag har skrivit om detta tidigare,men jag vill inte kalla dessa för nonsensinlägg.Jag tycker visst att man kan skriva om sina privata intressen,att man har varit ute och åkt skidor eller dansat.
    Men vad jag vänder mig emot är om man på VK har en blogg som heter ”politiker och opinionsbloggen”då tycker jag att den ska gälla detta område.Varför ordnar man inte en blogg
    som heter ex.”familje och privatbloggen”.Jag skulle uppskatta om VK skulle ändra på detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.