Det beväpnade USA

Undrar vad de tänker och hur mycket de förstår av poserandet.

Nu har jag ägnat en stund åt att läsa mer online om USAs förkärlek till vapen. Jag slås av häpnad av vad jag hittills funnit.

Det egentliga anledningen var att försöka hitta något om vad som gäller i USA för hur alla privata vapen skall vara förvarade. Snabbt fann jag att det varierar från stat till stat. Genomgående tycks det ändå vara, att vapen i bostaden skall vara förvarade inlåsta på ett ställe och ammunitionen på ett annat.

Men detta tycks bara gälla om det finns minderåriga i hemmet! I Californien är man minderårig om man är under 18 år och i andra stater är åldergränsen 16 år. Barn är man alltså där i vapenavseende upp till 16 år, men trots det kan man få jaktlicens redan som 12-åring! Men bara om man gått en kurs om bl.a. vapnens farlighet!! Svårt att tro att det barnen samtidigt får en vuxens omdöme.

På en webbplats fann jag en berättelse om en mamma, som inte vågade ha sin pistol inlåst och oladdad. Hur skulle hon då göra sig snabbt skjutklar vid fara? Hon valde därför att dagligen bära sin laddade pistol i ett hölster på höften!

På samma ställe fanns en länk till en sida med rekommenderade vapen för barn och småväxta. De vapnen är storleksmässigt anpassade för dessa, sägs det. Kaliber .22 tror jag är den som passar i våra salongsgevär och duger gott att döda en människa med, om man träffar rätt förstås – och det gör man väl om man gått "kursen".

HÄR HITTAR du bra vapen till dina barn.

5 kommentarer

 1. lf

  Jag skulle just gå i säng och läser så jag denna blogg.
  Denna Vilda Västern romatik.Vapen är en självklarhet.
  Det är främmande att detta land lever kvar i historien
  ”Vilda Västern”
  Kanske håller landet att förgöras innifrån.
  Jag är djupt bekymrat.

 2. Marcel

  Kalle!

  Rätt att bära vapen tycks inte har någon begränsning i Usa. I alla fall i mina ögon, om man tillåts ha militära vapen som endast är avsedda för att döda som många, så fort som möjligt. Hur är det med begränsningarna, har du under sökt detta mer ingående? Har man t ex rätt att bära KÄRNVAPEN? De dödar ju illa kvickt, i stor omfattning……

  /marcel

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Marcel (2013-01-28 11:43)
  Jag har ingen klar bild av begränsningarna men kärnvapen förekommer förstås inte i privat bruk:-) Svårigheten att ta en fram en bild är att det skiljer sig från stat till stat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>