Tänk om…!

Tänk om alla som är emot att ”privata” företag inom vård, skola och omsorg, skulle rösta på det enda parti som också är det!

De flesta tycker att dessa verksamheter skall drivas av det allmänna. Undersökningar säger att det kan vara så mycket som 80 %.

Om den siffran är för hög och om frågan verkligen är viktig, så räcker det ju bara att drygt 50 % tack vare den röstar på Vänsterpartiet för att Sverige skall få en mycket stabil vänsterregering, SD skulle helt förlora sin vågmästarroll och några av småpartierna fick inte längre plats i vår riksdag.

Att alliansen och partier utanför alliansen så totalt struntar i folkviljan är för mig en gåta, så tänk om…

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    Varför ska en folkvilja som står utanför de som arbetar/nyttjar en offentlig verksamhet som dagis, skola och omsorg, bestämma över dessa utifrån en opinionsundersökning. Om jag (och det har jag varit med om själv för 40 år sedan och vet gäller nu) i kommunal drift inte får behålla ifall vi sparar, får överskott-vinst, på budgeten utan uppmanas av chefer att göra slut på pengarna, då är det värre slöseri än privata exempel. Detta eftersom det kommunala har 80-90 % av verksamheterna.

    När kommunala beslut också styr vilka barn på dagis får gå tider vid föräldraledighet och inte verksamheten får avgöra ihop med föräldrarna, då är det inte kundvänligt utan övermakt som styr bara för att det inte ska bli orättvist, dvs avundsjukjämlikhet, välja sämre och lika dåligt jämlikt.

    Det var den senare modellen som gav ett Nannabadläge i Umeå. S och M gav upp sina bästalägen (de andra partierna räknades inte) och valde ett man tyckte LIKA illa om, kv Nanna med alla farlig trafik omkring.

    Om näringsliv fått ansvar av simläge hade man studerat var man fick ut mest för pengarna och hört med nyttjade vart dom helst vill fara. Om ej eniga, så hade man röstat om olika bästa-alt, och sedan tagit det som fick flest röster. I så måtto är röstande och opinionsundersökningar viktiga att följa.

    I stället för att kontrollera i förväg med politiskt röstande och byråkrati som ska styra ”lika”, borde politikerna ge större friheter, med ansvar, och där byråkraters nitiskhet ska gälla kontroll, inte förmynderi. För detta behövs fristående som går före och inspirerar. Få områden är så kontrollerade som barnomsorg, skola och äldrevård, av ”kunderna”, dess föräldrar och vuxna barn, att brister ses tidigt och större friheter och valfriheter blir av godo för alla. Och då vägleda de som än inte vågar frihet, vare sig kommunalt eller ”privat”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.