KD har äntligen vaknat…

KD i västerbotten, d.v.s. Hans-Inge Smetana, har äntligen men yrvaket vaknat och går nu ut till försvar för partiets förslag om boendegaranti för 85-plusare. Må så vara att hans tystnad haft en fullt acceptabel förklaring. Andra i hans parti har avstått från kommentarer och det av obekanta skäl.

”Yrvaken” menar jag att han är och det eftersom han totalt missat poängen i min kritik. I stället lyfter han fram synpunkter från en insändare i gårdagens VK från en person som inte heller förstått min kritik.

Hon menar att jag inte förstår skillnaden mellan ”äldreboende” och ”särskilt boende”. Att jag påpekade det, är oförskämt menar Hans-Inge. Nog är han väl litet väl känslig om han tar  detta som något oförskämt?

Jag bryr mig inte om att den tragiska berättelse som hon ger, tror hans-Inge. Självklart gör jag det, men den löser man definitivt inte genom att riskera att pigga 85-åringar med stöd av KD:s utlovade och ouppnåeliga lag, tar platser som t.ex. insändarens släkting definitivt hellre skulle ha behövt.

Däremot skulle den kunna lösas om den borgerliga regering med sina KD-ministrar på olika sätt sett till att kommunerna inte hade tvingats dra ner på sina platser i särskilt boende. Möjligheten att välja privata alternativ har för regeringen inklusive KD ansetts vara viktigare.

Kul att du är tillbaks igen i debatten, Hans-Inge. Gör nu ett nytt försök att förklara, varför pigga 85-åringar skall tillåtas gå före yngre äldre med stora behov av särskilt boende! Försök då hitta en bättre förklaring än den jag hört, nämligen att det inte kommer att vara så många 85-åringar som väljer att utnyttja den ny lagliga rätten till särskilt boende. Det måste väl ändå ses som en ren gissning och ett försök att få lagen att bli allmänt accepterad och helt invändningsfri?

Du behöver alltså inte upplysa mig om hur svårt det är för den som väntar på ”äldreboende” (plats i särskilt boende) och för deras anhöriga.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.