Också Anders Sellström (KD)…

Nu försöker också ekonomen och riksdagsledamoten Anders Sellström (KD) att mörka resultatet av förhandlingarna med Alliansen om sitt partis 85+ löfte. Det blev nämligen inte mycket kvar av det, sedan de övriga regeringspartierna insett vidden av löftet.

Faktum är att Kristdemokraterna löfte att alla 85 år och äldre skulle garanteras en plats i särskilt boende inte kommer att förverkligas och det inte ens om KD skulle få många röster på grund av just det ”löftet”. Nu försöker man från KD att så gott det går få sina presumtiva väljare att ändå tro att partiet fått gehör för löftet hos sina regeringskamrater.

Om det stämmer det som Hans-Inge Smetana i sammanfattning meddelade i sitt gratulationsinlägg till oss äldre, så är det detta som gäller:

Alliansöverenskommelsen säger ”kommunen har skyldighet att tillhandahålla trygghetsboende för de som har hemtjänst”

Därutöver ges kommunerna rätt att själva besluta att utvidga denna rätt att gälla också ”vård- och omsorgsboende” (skärskilt boende)

Alltså har nu KD fått sina allianskamrater med på att låta kommunerna, precis som nu, själva bestämma över vilka som skall få bo på deras särskilda boenden. Kommunerna ges alltså ”rätt att själva besluta” i en fråga som de redan HAR rätt att besluta i.

Observera, att vare sig Sellström eller Hans-Inge Smetana bryr sig om att kommentera just denna del av skrivningen, d.v.s. att ge kommunerna ges rätt att besluta vilka som skall få bo i deras särskilda boenden. Tror man möjligen, att de INTE redan har det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.