87-åring som ”skypar”

Tänk om jag kunde vara som han, när jag är 87! Den mannen köpte sin dator efter fyllda 80 år och är nu ute på internet via e-post, Facebook, surfar, betalar sina räkningar via datorn och är nu på väg att också att lära sig Skype!

När det gäller Skype har han dock sökt hjälp av en annan gubbe (mina söners far), som inte är helt hemma på Skype, trots att han haft det i flera år. Ett besök hos 87-åringen häromdagen ledde dock till att han sedan själv kunnat klura ut en del av handhavandet.

Till min stora överraskning och till båda gubbarnas förtjusning hade vi i dag ett videosamtal med varandra. Det var han som ringde upp mig. Vi kunde se varandra, jag hörde honom men han kunde inte höra mig. Något med högtalaren på hans sida fungerade inte, men det skall fixas när jag besöker honom igen till veckan.

Han och hans fru, 85 år ung, tillhör mina absoluta favoriter. Bortsett från en och annan krämpa är de ungefär som de var för bortåt 40 år sedan när jag lärde känna dem. Mentalt skärpta är de i dag och har samma fina humor som de hade på den tiden. De bor i en jättefin lägenhet, där de klarar sig helt själva utan hemhjälp, som ju ”är till för gamlingar”.

En 87-åring som direkt ur sitt minne kan ange både sin e-postadress och sitt mobiltelefonnummer slår många yngre e-post- och mobiltelefoninnehavare. Men se det kan han, ”min” 87-åring. Jag ser fram mot ett besök hos de båda kompisarna till veckan, inte minst då för det gofika som kvinnan i huset alltid bjuder på.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.