”Säkerhetsrisken” i regeringskansliet

Så här börjar Expressen sin artikel om regeringstjänstemannen som har en skuld hos kronofogden:

”Säkerhetspolisen har stoppat en av utbildningsminister Gustav Fridolins topprekryteringar i regeringskansliet.
Expressen kan avslöja…”

Längre in i artikeln framgår dock att det inte var säkerhetspolisen som stoppade rekryteringen, om man nu skall tro på den källa från vilken Expressen fått sin information, något som jag antar att Expressen måste göra. Så här skriver Expressen om detta:

”Enligt uppgifter till Expressen slog Säkerhetspolisen larm och avrådde från anställning i regeringskansliet…”

Nog är det väl en skillnad mellan att bli avrådd från att göra något och sedan själv besluta enligt rådet? Det var alltså regeringen själv, som stoppade rekryteringen. Jag hoppas att det inte berodde på att den delade SÄPO:s uppfattning om att det är riskabelt för rikets säkerhet att anställa någon som liksom så många andra av olika anledningar. Jag hoppas att det i stället bara berodde på att man därmed hoppades minska ”attackerna” från olika regeringskritiker och även göra händelsen mindre intressant att skriva om för media.

Tänk om landets grävande mediaföreträdare eller SÄPO skulle undersöka alla i landet med offentliga anställningar, där de anställda har inblick i för samhället viktig information. Information som om den läcktes skulle medföra risk för sabotage. Sådana befattningar finns inte bara på riksplanet utan också i kommuner och landsting! Dessa skulle också kunna vara bra objekt att försöka muta. Med stor sannolikhet skulle man då finna ”kunder” hos kronofogden, som då skulle ge anledning att ge rådet att dessa skulle få sparken eller åtminstone omplaceras!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.