Det fria vårdvalet

Märkligt vad tyst det är från ”det fria vårdvalets” förespråkare, när vi fått bevis för att att det definitivt inte har gynnat de mindre bemedlade sjuka utan tvärtom de rika i samhället.

Riksrevisionens slutsatser kan väl inte bara avfärdas helt utan vidare kan man tycka. KD-ledaren tiger och hänvisar till andra.

I Dagens Nyheter finns mer att läsa om Riksrevisionen fördömande av det fria vårdvalet.

En kommentar

  1. Urban Bengtson

    När jag växte upp på 40- och 50-talet i Umeå hade vi fria läkarval, en var doktor Löfgren och en var doktor Säfvenberg och sedan fanns lasarettet. Idag har jag ett fritt vårdval jag valt efter en läkare och hans vård-hälso-central. Sedan finns landstingsdrivna vårdcentraler och lasarettet. Men alltid har det funnits de som drar sig för att kolla sina krämpor eller stilla sin oro. Och ibland, kanske ofta, beror det på socioekonomisk status, nu kostar det ju ett par 100-lappar varje gång. Vem vet, de ”rikare” som besöker oftare kanske får sin förkylning kollad och snabbare är vigör och tillbaka i arbetet än annars. Så vad riksrevisionen visat på stärker motiven för att fler söker sin vård/hälso-central lite oftare, uppmuntras använda telefonen t ex och på så sätt få hjälp och stöd. Då är det bra med flera att kunna kontakta. Precis som vi gjorde förr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.