Vännäs kommunledning

Vännäs kommunledning, inklusive tjänstemannaledningen, har bevisligen tänkt om tämligen ordentligt, sedan jag för några år gick i pension. Det tänker jag nu påvisa med detta blogginlägg.

Min officiella titel var ”utredningssekreterare”. Mina huvudarbetsuppgifter, utöver det som titeln indikerade, d.v.s. att göra en och annan utredning, var beredskapssamordning, försäkringssamordning, webbansvar, arkivansvar och handläggare av ansökningar om serveringstillstånd.

De som var med på den tiden och minns mina arbetsisatser, torde kanske inse när de läser detta varför de inte blev bättre utförda än de blev. Uppgifternas omfattning och komplicitet var alldeles för stor. Jag hoppas förstås ändå, att alla insåg att jag gjorde så gott jag kunde. Själv trodde jag förstås att den dåvarande kommunledningens bedömning av min arbetskapacitet var riktig. Om någon tror, att jag kände mig smickrad av den bedömningen, så tror de alldeles rätt.

Min tjänst var placerad på kommunledningskontorets kansli. Kommunchefen var min närmaste chef. I går roade jag mig med att via webben ta reda på hur man i dag har fördelat mina arbetsuppgifter på olika befattningshavare på kansliet. Vad jag då fann är faktiskt en tröst för mig, som nästan alltid hade en känsla av att jag inte skötte mina arbetsuppgifter så bra som jag själv hade önskat.

Dessa tre av mina arbetsuppgifter är nu utlagda på var sin befattningshavare (tre olika): beredskapssamordningen, försäkringssamordningen och webbansvaret.

Dessa två av mina arbetsuppgifter är nu utlagda på en (1) befattningshavare: handläggning av ansökningar om serveringstillstånd och ansvaret för kommunens arkiv.

Utredningar är en uppgift som delas av fler på kansliet.

Att senare års kommunledning måste ha insett, att den arbetsbelastning som låg på ”min” tjänst var alldeles för stor, är helt uppenbart. Om den nya fördelningen av arbetsuppgifter beror på att de i dag blivit så mycket mera tidskrävande och komplicerade eller om det beror på att man till sist insåg hur dåligt skötta arbetsuppgifterna var under min tid, vill jag inte spekulera i.

Helst vill jag förstås tro att någon med min arbetskapacitet inte kunde uppbringas. Till denna mening torde det nog vara bäst att lägga till ett :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.