Bankernas service

Banker gör enorma vinster och en del av orsaken till detta är lätt att förstå. I går påmindes jag än en gång om detta.

Alldeles uppenbart medför sämre service till kunderna ökad vinst för bankerna. Det mest uppenbara är förstås att man inte längre hanterar kontanter på många banker. Talet om att detta är en förändring som syftar till att öka säkerheten för personal torde inte vara hela sanningen.

De som inte har ett bankkontor i närheten och inte har tillgång till internet behöver också kontakta sin bank ibland. Då återstår bara att söka kontakten via telefon. Ringa till bankerna kan man fortfarande göra, men dock inte direkt till den bank man vill ringa till. Vilket nummer man än ringer leder till ett centralt nummer någon annanstans i Sverige.

I går ringde jag Nordea. Där meddelade man bara att många ringde just då, bad mig ringa senare samt meddelade att det inte fanns plats i telefonkön! Det gjorde jag, ringde senare alltså, och efter ca 20 minuters väntan i telefonkön tutade det upptaget och samtalet bröts!

Eftersom jag ju har internet, sökte jag efter andra telefonnummer, men alla ledde till samma ställe och samma fina erbjudande att ansluta mig till telefonkön igen, vilket jag förstås avstod från.

Så hittade jag ett formulär för e-post och skrev via det till banken. Ett automatsvar meddelade då att jag skulle få svar inom 24 timmar, alternativt ”nästföljande vardag”.

Nordea har även en Facebooksida och där fick jag äntligen ett svar, men bara ETT. Min följfråga har man ännu inte besvarat. Den som bevakade sidan hade kanske gått hem för dagen. Att ha hen anställd på heltid har kanske inte Nordea råd med.

Nordea är säkert inte ensam om att göra sig i stort sett okontaktbar. Min egen bank, Swedbank, får jag alltid svar hos både via e-post och telefon. Av dem har Nordea något att lära.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.