Rätt att bära vapen

Mitt intresse för USA:s förkärlek för vapen och rätten att bära dem kvarstår. Nu har det hänt ytterligare en sak, den här gången i New Mexico, som visar vad den rika tillgången på vapen kan föra med sig.

En treårigt pojke fick tag i sin mors laddade pistol och sköt sedan ett skott som träffade barnets gravida mor i skuldran, sedan det passerat genom pappans kropp. I motellrummet fanns samtidigt en tvåårig syster till pojken och två pitbullhundar.

Trots det dramatiska i händelsen kan jag inte låta bli att fråga mig om det finns någon åldersgräns för amerikanernas grundlagsskyddade rätt att bära vapen. Det gör det förstås inte och inte heller finns det, åtminstone inte i Michigan, något krav på hur ens vapen skall förvaras.

Här finns en artikel om händelsen

2 kommentarer

  1. lf

    Jag vet inte viken rätt man har att bära vapen i USA ,Tydligen med all rätt.Men resultaten förskräcker.
    Man vill inte förbjuda vapen i USA.Denna urgamla sed från 1800-talet bör väl man i denna upplysta tid se till att förbjuda.
    I vissa fall är USA stenålders.

    • Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

      Tyvärr kommer vapen i privata händer aldrig att förbjudas. Det enda man kan hoppas på är att lag och föreskrifter i sammanhanget skärps, men inte det tycks vara möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.