Dyrt saltvatten

Water

En Facebookvän från Vännäs, som bor och arbetar i USA, har lagt ut en talande bild om den sjuka hälso- och sjukvården i USA. Jag tycker att den bilden är värd att spridas ytterligare.

Det rör sig alltså patientkostnaden för en påse sterilt natriumklorid, avsett att administreras intravenöst. Skillnaden mellan att producera påsen med innehåll och det pris som sjukhusen tar när de säljer den vidare är som synes fullkomligt oacceptabel.

En av kommentatorerna försvarar USA – som är så vanligt när befogad kritik presenterad – genom att påminna om problem som också finns i Europa. I Sverige påstås det t.ex. att det är svårt att få hjälp med småsaker och läkarna här i Sverige sägs vara ålagda så mycket mer än att  just vara läkare. Det sistnämnda torde stämma ganska bra.

Vännäsbon kommenterar bilden i Facebook så här:

Tord Hagervall: US health care system is totally broke and something needs to be done. Look at Europe, or Canada, but NO, can’t do that, US knows best. In this case I can tell you, you don’t!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>