Byskolan i Brån

Vägskylten

Alla torde minnas den i många delar så uppslitande kampen för att få behålla skolan i Brån. Kampen var förgäves, åtminstone vad gällde kravet att få ha skolan kvar. 

Nu är alltså skolan stängd och än har inga katastrofala följder av det redovisats. Skolbevararnas varningar i det avseendet har alltså än så länge inte besannats.

På vår promenad häromdagen uppmärksammade min fru en varningsskylt vid vägen förbi den f.d. skolan. Där sitter fortfarande skylten ”Varning för barn”. Om den sitter där bara för att hålla minnet av den av så många saknade skolan eller om den gör det bara beroende på slarv i från ”Vägverkets” sida, överlåter jag till andra att avgöra.

(Bilden är ett resultat av en extra stunds djupdykning i Photoshop, som ledde till att jag klurade ut hur jag kunde välja vilken bild som helst av alla dem som tillsammans skapar en videosekvens. Underbara Photoshop!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>